Facebook

Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem
Genieten van een Buzzerke in uw buitenbubbel? Geweldig toch! #schollekes

Bestellen kan uiteraard nog steeds op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOgu2d242VLixHXJq_QDYAjBlS9XhOLUCTcb08ag7r47w99Q/viewform
Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem updated their cover photo.
Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem
Beste ouders,

Het is zover! Eindelijk kunnen jullie inschrijven voor ons 6e Summercamp!

Gezien de pandemie ons land nog altijd teistert, kan het altijd zijn dat ons Summercamp niet kan door gaan. Maar we gaan er van uit dat alles positief zal evolueren en we terug veel plezier zullen beleven op kamp.

Inschrijven kan vanaf nu!

Het jeugdbestuur
Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem
BBC Helios SanoRice Zottegem bouwt nieuwe basketbalarena in centrum Zottegem

Terwijl de eerste werken aan de site van het vroegere voetbalstadion van KSV Sottegem al werden gestart, heeft nu ook BBC Helios SanoRice Zottegem beslist om een nieuwe infrastructuur te bouwen. Bij de opmaak van het masterplan dat tijdens de vorige legislatuur werd gemaakt, was al duidelijk geworden dat er dringend meerdere herstellingswerken in zaal Helios dienden te gebeuren. Verscheidene keren werden spelers na een training of wedstrijd geconfronteerd met koud (en in sommige gevallen zelfs geen) water, de centrale verwarming leek een oncontroleerbare motor en ook het elektronisch scorebord was aan vernieuwing toe.

De nieuwe sporttempel zal gebouwd worden op de oude brandweersite in de Nijverheidsstraat in het centrum van Zottegem. Betekent dit dat de bestaande 62 parkeerplaatsen daar verdwijnen? Helemaal niet ! Er worden immers 3 ondergrondse verdiepingen voorzien met elk 53 parkeerplaatsen. Naast de moderne kantine op het gelijkvloers (dat deels ook als bistro wordt ingericht) zullen er verscheidene ruimtes verhuurd worden aan lokale ondernemers, pop-up winkels en Zottegemse verenigingen. Onder andere “Black Cat Barber” Thierry Van Waeyenberge heeft al laten weten dat het voor hem erg interessant zou zijn om naar deze nieuwe omgeving te verhuizen. “Mijn klanten klagen regelmatig over een gebrek aan een vrije parkeerplaats. Als ik in het nieuwe sportcomplex twee vaste plaatsen kan reserveren voor mijn klanten, zal ik dan ook geen moment aarzelen om naar daar te verhuizen.” Het basketbalveld zelf zal ingericht worden op de eerste verdieping en er worden tribunes voorzien met 2.000 zitplaatsen. Ook de ruimte op het plat dak wordt nuttig aangewend want daar wordt – weliswaar in een latere fase - een basketbalkooi in openlucht voorzien. Tijdens de coronaperiode is immers duidelijk gebleken dat er nood is aan dit soort openluchtvelden en de club wil op deze manier graag tegemoetkomen aan deze vraag.

Hoewel het de bedoeling is om de volgende 20 jaar, de kantine en de verhuur van de parkeerplaatsen (24u/24u en 7/7) volledig uit te baten met eigen vrijwilligers, financiert BBC Helios SanoRice Zottegem dit uitdagende project uiteraard niet alleen. Naast de huidige sponsors, hebben ook al verscheidene lokale ondernemers zich geëngageerd om een groot deel van de investering voor hun rekening te willen nemen. Wij zijn hen daarvoor dan ook enorm dankbaar.

Hou deze facebookpagina zeker in de gaten om regelmatig updates te krijgen omtrent het verloop van de werken.

Stay safe !
Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem
Gezien de corona situatie in verschillende scholen hebben we besloten om de trainingen van onze lage ringen (U6 tot U12) te stoppen vanaf vandaag 23 maart tot na de paasvakantie. We volgen daarin de meeste scholen die aanraden om even geen buitenschoolse activiteiten meer te te beoefenen.

De hoge ringen (U14 tot U18) trainen wel nog verder, zij trainen buiten per bubbel van 10.

Na de paasvakantie hervatten we de trainingen tenzij er ondertussen andere maatregelen worden opgelegd.

Blijf bewegen!

Tot binnenkort!
Het jeugdbestuur
Bbc Helios Zottegem
Bbc Helios Zottegem
De basketbalborden en ringen op het sportveld Grotenberge werden vernieuwd.
Vanaf heden kan er opnieuw intensief gespeeld en geshot worden!
Binnenkort vernieuwen we ook de omheining en voorzien we vaste voetbaldoeltjes!

We danken onze collega's van de technische dienst voor de plaatsing en afwerking van deze nieuwe borden! 💪

#sportersbelevenmeer #buitensporten