Perfecte start en carnavalsmatch

Perfecte start en volgende week carnavalmatch

Na een zeer korte break van slechts 1 weekend mochten zowel A, B als D reeds opnieuw aan de competitiebak. Met drie verplaatsingen zeker geen simpele opdracht. Toch vlagden alle ploegen.

De D ploeg (onze 16 jarige seniors, eigenlijk zijn het nog kadetten (nu U 18)) won bij Grembergen en verstevigen hun 6de plaats met uitzicht op hoger. De B’s, voor de gelegenheid wegens studentenblok aangevuld met Mathieu Troubleyn (1 helft) en Pieter De Lange, wonnen bij Mere B en komen op de tweede plaats. De A ploeg stond voor een delicate opdracht , de derby bij Sgolba Aalter dat door de vele wissels in het tussenseizoen, wat minder dan verwacht presteert. Op Sgolba heeft Helios het traditioneel heel lastig en de thuisploeg beloofde ons via de pers een warme ontvangst.

Helios toonde echter hoeveel zelfvertrouwen en kwaliteit het momenteel  in huis heeft want gedirigeerd door Arnaud op en Thieu Troubleyn naast het terrein kwamen we op geen enkel moment in de problemen. Via tussenstanden 10-18, 25 – 39 (rust) en 36- 49 ging het naar een vlotte 55-71 zege en een versterking van de derde plaats. Topscorers werden Jonathan Huwé (zeer sterk voor rust) 18, Gauthier Colpaert 16 en Arnaud 13.

Vrijdagmatch en Carnavalmatch

Omwille van de examens spelen de B’s al op vrijdagavond om 20u30 tegen Bavi B. De A’s spelen s’anderendaags al voor de derde keer (de eerste editie werd uitgesneeuwd) hun carnavalmatch. Tegenstander deze keer is Sint Truiden. De Limburgers staan halverwege en wonnen zaterdag van het warm en koud blazende Limburg United. In de heenmatch verloor Helios na verlengingen na een 6 punten voorsprong op 13” van het einde. Wees maar zeker dat er in Zottegem weinig zijn die dat al vergeten zijn.

En zoals de traditie het wil. In carnavalkostuum kom je er zaterdag gratis in!

Supporters: allen op post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *